HTML

Vegafitness blog

Súlytartó diétába, kis módosításokkal fogyókúrába is beilleszthető ételek, vegáknak és nem vegáknak:)

Friss topikok

  • _Betti_: Köszönöm, nagyon jól esett hogy írtál:) Igyekszem minél több receptet feltölteni, ahogy időt tudok... (2012.09.04. 17:04) "Rakott" zöldbab

Szerzők

Állandó oldalak

Szedres "piskóta"

2012.08.23. 09:49 _Betti_

Cukrásznak tanultam egy darabig, a mai napig szívesen készítek dísztortákat, persze max. a kötelező egyfalatos kóstolással:) Sosem vonzódtam annyira az édes ízvilághoz, a diétával kapcsolatban is inkább a sós ételek korlátozása volt nehezebb feladat. Viszont mióta diétázok, arányaiban sokkal több "édeset" eszek, így született meg ez az étel is. Ilyenkor, mint ahogy a császármorzsánál és a mákosgubánál is, a hivatalos, cukrászkönyvemben található receptet alakítom át számomra is fogyaszthatóra.

szedrespiskota.jpg Hozzávalók:

3 tojás

200 g szeder kb.

3 ek. zabkorpa/ tk.liszt/darált zabpelyely

1 kk.sütőpor

50-60 g cukornak megfelelő folyékony édesítő (vagy tabletta porrá zúzva)

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. (Azért ezt csinálom előbb, mert akkor nem kell közben elmosni a robotgép alkatrészét) A sárgáját az édesítőszerrel kihabosítjuk. Hozzákeverjük óvatosan a fehérjehabot, majd még óvatosabban a sütőporral elkevert lisztet/zabkorpát. Szilikon sütőformába (vagy olívaolajjal nagyon vékonyan kikent jénaiba) töltjük, a szedret a tetejére szórjuk (de el is keverhetjük benne előtte). 170-180 fokon készre sütjük (tűpróba!).

Esetleg meglocsolhatjuk kakaópor és forró víz (mikróban besűrítve) és édesítő keverékével, vagy készíthetünk hozzá édesítővel vaníliapudingot.

Szólj hozzá!

Címkék: desszertek

A bejegyzés trackback címe:

https://vegafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr634727289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása