Pudingot ritkán eszek, akkor is az edzés utáni 1-2 órában, mivel a kukoricakeményítő, amiből a pudingpor van, gyors felszívódású szénhidrát - még ha elhanyagolható mennyiségű is.
Hozzávalók:
2 dl 1,5%-os tej
1 púpozott evőkanál tejszínes pudingpor (Tescoban lehet kapni olcsóbb verziót, azt hiszem)
3 édesítőtabletta
pár csepp kókuszaroma (Auchan-ban kapható, de neten is lehet rendelni, én onnan szerzem be az aromáimat)
tetejére: pici kókuszreszelék, 4-5 g diabetikus étcsokoládé
A hideg tejben elkeverjük csomómentesre a pudingport, az édesítőt, és az aromát, majd először nagy lángon, majd miután felforrt, kis lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Szobahőmérsékleten lehűtjük, majd (én mondjuk nem szoktam addig várni:)) hűtőbe tesszük. A tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel, én még reszeltem rá diabetikus csokit is (75%-os étcsokoládé, fruktózzal készült).