Este, utolsó étkezésnek mindennap túrót eszek, ezt szoktam néha feldobni különböző technikákkal, ebből az egyik a zselésítés különböző gyümölcsökkel, egész laktató vacsora jön így létre :) Arra kell odafigyelni, hogy néhány órával a fogyasztás előtt neki kell állni, hogy a zselatin megszilárduljon.
Sok vega nem fogyaszt zselatint sem, nekem személy szerint nincs vele problémám, ráadásul elvileg az ízületeknek is jót tesz.
Hozzávalók:
175-200 g túró (amennyit alapból vacsorára ennél)
1 púpozott evőkanál zselatin
1,5 dl víz kb.
60-70 g fagyasztott vagy friss meggy, esetleg diabetikus befőtt, de azt aranyárban adják :D a fagyasztott szerintem tökéletes a célra.
pici fahéj
vaníliaaroma
édesítő ízlés szerint
én néha teszek bele 1 evőkanál lenmagot
Elkészítés:
A zselatint forró vízzel elkeverjük (én vízforralóban szoktam felforralni, kicsit várok, ráöntöm a zselatinra és csomómentesre keverem, hogy már a kis kristályszerű darabkák ne látsszanak benne)
Hozzákeverjük a többi alkotórészt, majd amikor már kicsit szilárdult a zselatin, átkeverjük, hogy a túró ne ülepedjen le az aljára.
Ha már nagyjából lehűlt, hűtőbe tesszük, és néhány óra alatt megszilárdul.