Igen, már megint a köles:) A múltkor sikerült vennem egy fél kilós csomaggal, ezért kísérletezgetek vele ennyit. Ez a próbálkozás már egészen süteményszerűre sikerült.
Hozzávalók:
60 g köles
3 tojás (3 fehérje 1 sárgája akár)
1 citrom
Édesítőszer,vaníliaaroma
Késhegynyi szódabikarbóna
1 teáskanál zabkorpa/ teljeskiőrlésű liszt
Ebbe is tehetünk fehérjeport esetleg, hozzáillő vagy semlegesebb ízvilágban (vanília pl)
A kölest megfőzzük (puhára,majdnem szétfővősre), hozzákeverjük a citrom héját, a levének a nagy részét (pár cseppet hagyunk a habba), az édesítőszert, vaníliaaromát, tojássárgáját,lisztet,szódabikarbónát. 1 tojásfehérjét habbá verünk, belekeverjük. Sütőpapíron elsimítjuk. A másik két tojásfehérjét egy csipet sóval, pár csepp citromlével és a végén hozzáadott édesítővel habbá verjük, és a másik keverék tetejére simítjuk. 180-200 fokon megsütjük.