HTML

Vegafitness blog

Súlytartó diétába, kis módosításokkal fogyókúrába is beilleszthető ételek, vegáknak és nem vegáknak:)

Friss topikok

  • _Betti_: Köszönöm, nagyon jól esett hogy írtál:) Igyekszem minél több receptet feltölteni, ahogy időt tudok... (2012.09.04. 17:04) "Rakott" zöldbab

Szerzők

Állandó oldalak

"Rakott" zöldbab

2012.08.23. 09:16 _Betti_

Rizs nélkül készítettem el (már a "kevesebb CH-s" felében ettem a napnak, plusz a szójában is van valamennyi ch, ezt is figyelembe kell venni), de régebben főtt barnarizzsel vagy gerslivel kevertem el a szójagranulátumot. Ez sem tartozik a bonyolult ételek közé, inkább a szója fűszerezésére kell kiemelkedő figyelmet fordítani, hiszen (szerintem) nem könnyű élvezhetővé tenni:)

rakott zöldbab.jpg

Hozzávalók:

3-400 g (mirelit) zöldbab

50 g szójagranulátum

30 g light/sovány sajt

1 kisebb fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

só,bors,pirospaprika, kakukkfű, oregánó, tárkony, őrölt kömény, majoranna, stbstb tetszőleges fűszerezés (a józan ész határain belül:))

A szójagranulátumot negyedórára langyos vízbe áztatjuk, amibe 1-2 ek. ételízesítőt (bio életmód/ételízesítőtől való tartózkodás esetén sót,borsot) tettünk.

A zöldbabot sózzuk, és kevés víz aláöntésével fedő alatt megpároljuk.

A hagymákat felaprítjuk, teflonserpenyőn kicsit megpirítjuk. Lehúzzuk a gázról,1 tk. pirospaprikával elkeverjük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott szójagranulátumot. Kevés vizet hozzáöntünk (a szóját épphogy ellepje). Fűszerezzük. A szója elkészítésénél annyi a titok, hogy minél változatosabban, és minél intenzívebben fűszerezzük, hogy "elnyomja" az ízét:)) Én sóval, borssal, pirosarannyal,paradicsompürével, oregánóval, tárkonnyal, kakukkfűvel, majorannával, őrölt köménnyel fűszereztem (mindegyikből egy picit, de többet, mintha húst készítenénk).

Elforraljuk róla a levet ( a szójagranulátumnak áztatás után nincs szüksége hosszú főzési időre). Jénai tálat nagyon vékonyan kikenünk olívaolajjal/zsírszegényebb margarinnal, az aljára szórjuk a zöldbab felét, erre mehet a szója, majd a zöldbab másik fele. A tetejére reszeljük a sajtot.220-230 fokon addig sütjük, amíg a sajt a tetején megolvad/megpirul (ízlés szerint).

2 komment

Címkék: főételek

A bejegyzés trackback címe:

https://vegafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr394727225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuditS2 2012.09.04. 14:11:07

Nagyon tetszik a blogod. Örülök, hogy végre valaki ilyet is csinál (vegáknak fehérjedús ételekre gondolok). :) Remélem sokáig folytatod.:)
Judit

_Betti_ 2012.09.04. 17:04:14

Köszönöm, nagyon jól esett hogy írtál:) Igyekszem minél több receptet feltölteni, ahogy időt tudok rá szorítani:)
süti beállítások módosítása