A zöldségfelfújtakat azért szeretem, mivel szénhidrátszegény (megfelelően elkészítve persze:)), mégis laktató ételek. Hogyha ennyire alacsony kalóriatartalmú zöldségből készül, mint pl. a zöldbab, lényegében csak a tojás benne a számottevő kalóriát tartalmazó alkotórész. Délután szoktam enni, amikor már nem veszek magamhoz nagyobb mennyiségű szénhidrátot.
Hozzávalók:
300 g zöldbab
3 tojás (esetleg 3 fehérje 1 sárgája, vagy 3 fehérje 2 sárgája)
1 ek. zabkorpa vagy tk. liszt
fűszerek (fokhagyma,só,bors,metélőhagyma, reszelt vöröshagyma, majoranna, őrölt kömény, pirospaprika, vagy igazából akármi, ízlés szerint:))
A zöldbabot megpároljuk/megfőzzük, ki hogy szokta. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a fűszereket, a zabkorpát, a puhára főtt zöldbabot. A fehérjék kemény habját hozzáforgatjuk, majd szilikon sütőformában/szilikonos sütőpapíron (így nem kell vajazni és lisztezni) 180-200 fokon megsütjük (kb 20-25 perc)
Egyszerű, de nagyon finom és laktató étel.