Ezt is délután ettem, mivel szinte nem is tartalmaz szénhidrátokat. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb elkészítési módja az ételeknek a teflonserpenyőben pirítás (én olaj nélkül szoktam, ha jó a serpenyő, úgyse tapad le). Hogyha dobozban kell valahova kaját vinnem, és az egész napi adagot előre elkészíteni, akkor ilyesmiket szoktam főzni, így nem kell órákat a konyhában tölteni.
Hozzávalók:
250 g csiperkegomba (a mennyiség nagyjából mindegy, a gomba nagy része víz, ezenkívül valamennyi fehérjét tartalmaz)
150 g tofu
1 nagyobb, vagy két kisebb fej fokhagyma
én sűrített paradicsommal ettem, mint a képen is látszik, esetleg abból egy kicsi (ez is kb nullkalóriás, csak ne cukrozottat vegyünk)
A fokhagymát apróra vágjuk, kicsit megdinszteljük. A gombát tetszőleges nagyságú szeletekre vágjuk, a serpenyőbe tesszük, sózzuk,borsozzuk ízlés szerint. Folyamatosan kevergetve melegítjük, míg levet nem kezd ereszteni (felesleges vizet önteni alá, csak lassítja az étel elkészülését). Ekkor hozzátesszük a csíkokra (per kockákra per deltoidokra per akármikre:D) vágott tofut, lefedjük. Amint a gomba megpuhult, levesszük a fedőt, hogy a folyadék elpárologjon, a gombát és a tofut kicsit lepiríthatjuk. A tofuval együtt esetleg tehetünk rá apróra vágott friss petrezselymet is, ez nekem most nem volt itthon.
Holnap a blogban: madártej alap verzió, falafelgolyók zöldbabkörettel