Adódik a kérdés az előző bejegyzések alapján, hogy ha vegafitness a blog neve, és ezt hangsúlyoztam az első bejegyzésekben, akkor a receptek nagy része miért a diétás édesség kategória, hiszen azt vegák és nem vegák egyformán fogyasztják :) Ez amiatt van, hogy általában a sós ételeket nem bonyolítom túl, így nem látom a nagy részét arra érdemesnek, hogy feltöltsem ide (például: párolt zöldség pirított light sajttal, vagy tofuval, sült szójaszeletek, kornspitz-melegszendvics, de lehet majd egy összesített bejegyzést szentelek ezeknek is, hátha valaki ötletet nyer belőle). Ez is egy egyszerű recept, de a "prototípusa" annak, ahogy én a főzelékeket készítem (a fűszerezéssel lehet nagyon sokat variálni, zsiradék nélkül is nagyon finom főzelékeket lehet készíteni, ha mindegyiket a hozzá illő ízesítéssel fűszerezzük)
Hozzávalók:
300 g mirelit zöldborsó
1 ek. teljes kiőrlésű liszt
só,bors,fokhagymakrém
1/2 tk. pirospaprika
tetszőleges mennyiségű light sajt (én 85 grammot használtam:))
A borsót egy lábasban kevergetve kiolvasztjuk (nem kell alá olaj, nem ragad le), megszórjuk a liszttel, kicsit pirítjuk kevergetés mellett, majd lehúzzuk a gázról és hozzákeverjük a paprikát. Felöntjük ízlés szerinti mennyiségű vízzel (kb. 1-2 dl), sózzuk, borsozzuk, majd megfőzzük (a borsó puhulásáig).
Feltét: a sajtot teflonserpenyőben mindkét oldalán aranysárgára pirítjuk (először reménytelennek tűnik a dolog, de idővel összeáll, nem folyik szét, szépen megpirul és megfordítható).
További lehetséges feltétek: tükörtojás teflonban (kevesebb sárgájával,több fehérjével), pirított tofu,főtt tojás