Ehhez sajnos nem tudtam képet készíteni (mondjuk az eddig produkált képminőség után ez nem számít túl nagy veszteségnek:) ), viszont talán eddig a legjobban sikerült "súlytartó süteményem", szóval mindenképpen érdemes kipróbálni. Ízvilágilag olyasmi, mint egy sült, habos meggyes tejbedara :)) Meggy helyett szerintem akármilyen gyümölcsöt lehet hozzá használni.
Hozzávalók:
100 g (fagyasztott) meggy. Befőttet nem használok, mivel nagy részük cukrozott.
60 g teljeskiőrlésű búza/akármilyen dara vagy zabkorpa
édesítő
2 dl tej vagy víz (ha fehérjeporral készítjük, nyugodtan mehet vízzel)
1 adag fehérjepor (valami semlegesebb ízű, vanília pl., vagy ami a felhasznált gyümölcshöz illik)
vaníliaaroma
2 tojásfehérje
pici fahéj
csipet só
Elkészítése:
A tejben vagy vízben (ha fehérjeporral készítjük, még főzés előtt belekeverjük a folyadékba) a csipet sóval és a tetszőleges mennyiségű édesítővel, a darával vagy zabkorpával egy nagyon sűrű tejbedara állagú cuccot főzünk (ha már nehéz keverni, tökéletes:))
Hozzákeverjük a fahéjat, aromát, meggyet, végül a habbá vert fehérjét beleforgatjuk óvatosan.
kb 180 fokon megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük)
Akár el is lehet felezni, bár én egy étkezés alkalmával megettem az egészet:)